Vraag

Goedemiddag,

In 2016 kochten wij een chalet uit 1993 bij Molecaten Bosbad Hoeven onder Recron voorwaarden.
Dit jaar wilden wij de chalet met plaats verkopen maar na schriftelijke aanvraag blijkt dat dit niet mogelijk is met staanplaats.
De parkmanager refereert naar het reglement waarin staat dat caravans/chalets vanaf 20 jaar niet met staanplaats verkocht mogen worden.
Destijds in 2016 is de chalet onder dezelfde voorwaarden aan ons verkocht met plaats en was destijds al 22 jaar. Wij hebben hier niet voldoende op gelet. Nu worden er nog steeds stacaravans/chalets aangeboden op de website van Bosbad Hoeven van 20 jaar met staanplaats.
Mijn vraag is is dit juridisch mogelijk daar wij het chalet kochten met een leeftijd van 22 jaar onder dezelfde voorwaarden. Zelf hebben we het idee dat er met 2 maten wordt gemeten. Graag uw reactie zodat wij weten wat onze rechten zijn. En of we hier iets tegen kunnen doen.

Mvg, Karin Schaduw

Deel deze vraag

1 Reactie

Er kan voor individuele gevallen wel toestemming worden verleend maar toch lijkt dit strijdig met het reglement als daar geen goede motivatie voor gegeven kan worden. Zeker als er meer vergelijkbare aanwijsbare gevallen zijn. Dan dient de regel terzijde gesteld te worden wegens strijd met de redelijkheid en billijkheid . De ondernemer mag de overeenkomst onder bepaalde gevallen wel opzeggen en weigeren mee te werken aan verkoop plus de plaats zie ook artikel 11 van Recron , voor vaste plaatsen https://www.hiswarecron.nl/leisure-en-recreatie/voorwaarden-en-overeenkomsten

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm