Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo beste mensen, ik heb hier een vraag. Ik werk al 2 jaren bij een Restaurant in Delft (wit werken). Maar sinds april krijg ik mijn salaris 3-4 weken te laat en ik word nog steeds niet betaald van Juli en Augustus. De baas van de zaak is niet bereikbaar en de restaurant is dicht al 2 weken dus ik werk ook niet meer. Ik word eerst verteld dat er probleem met de administratie is en dan de baas was niet meer bereikbaar. Ik kom er achter dat de zaak failliet gegaan is aangezien dat het 2 weken dicht is en de baas niet bereikbaar is. Ik heb gelukkig nog mijn loonstrook ontvangen van Juli dus ik heb wel bewijs. Mijn vraag is dat ik wil een klacht indienen en dan heb ik ook recht op %50 meer salaris omdat het niet op tijd betaald. Maar moet ik een advocaat hebben voor dit? Ik heb helemaal geen ervaring met hoe dit werk aangezien dat ik hier in nederland 3 jaren woon (dus sorry voor slechte nederlands). Ik heb genoeg bewijs bij me maar ik heb geen idee hoe ik moet mijn geld vragen. Ik hoop dat mijn situatie duidelijk is en jullie kunnen mij helpen. Ik ben trouwens 19.

U moet zich in ieder geval melden bij de curator en verder kunt u aan het UWV vragen om de verplichtingen van uw werkgever over te nemen en om het achterstallig salaris uit te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt zich bij de curator melden (naam via het Centraal Insolventieregister te achterhalen). De kans dat u van hem geld krijgt is minimaal.

Het UWV kan het loon over de afgelopen 3 maanden en de opzegtermijn overnemen. Meldt u daarom per omgaande bij het UWV. Het UWV zal u dan uitbetalen.

Bij verdere vragen/problemen -> www.advocatenloket.nu. Of ga naar een gespecialiseerd advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag