Vraag

Goede middag . Wij hebben het blote eigendom van een flat in Spanje . Mijn stiefmoeder heeft al 10 jaar het vruchtgebruik en woont daar permanent. Nu is de airco kapot en moet vervangen worden . Voor wie zijn de kosten voor het vervangen van deze airco ? Wij zijn al 10 jaar niet meer in de flat geweest . Mvg Eric Zaar

Deel deze vraag

3 Reacties

Heeft uw stiefmoeder vruchtgebruik naar Nederlands of Spaans recht ?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Het is toentertijd in Spanje geregeld dus ik denk naar Spaans recht maar wij zijn beide Nederlands . Mvg
1 Van belang is volgens welk erfrecht Spaans of Nederlands heeft uw stiefmoeder het vruchtgebruik verkregen dat impliceert immers dat het Spaanse recht van toepassing is, naar ik meen ook omdat zij daar al lang woont en resident is. De rechten en plichten naar Nederlands recht van vruchtgebruik lijken erg op normale huur of gebruiksovereenkomsten . Het zakelijk recht ligt bij de eigenaar ( u) . In dat geval zal de eigenaar voor groot onderhoud of vervanging moeten zorg dragen tenzij andere afspraken zijn gemaakt . Ik denk niet dat dit anders is naar Spaans recht mocht hier al een conflict over opkomen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm