Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag.

Ik heb als zzp-er gewerkt bij een bedrijf dat mij in loondienst heeft genomen per 1 augustus 2019. Vanwege vertraging aan de zijde van het bedrijf heb ik het arbeidscontract pas op 29 augustus 2019 in kunnen zien. Dit contract was door de directeur ondertekend op 26 augustus 2019. Ik heb gezegd dat ik akkoord wilde gaan maar het voor de zekerheid nog even thuis wilde doorlezen en op zou sturen. Ik heb het contract vervolgens ondertekend en op 3 september 2019 op de post gedaan. Diezelfde dag heb ik mij echter wegens ziekte persoonlijk bij de directeur ziekgemeld. Voor 9u 's ochtends zoals in het contract verplicht staat.
Het geheel wordt gecompliceerd door een arbeidsconflict. Ik vermoed dat de directeur mijn ziekmelding ziet als pressiemiddel want ze gaf direct aan dat ik vrij was om me ziek te melden en te gaan omdat ik als zzp-er werkzaam ben.
Het lijkt me dat ik altijd vrij ben om in geval van ziekte een ziekmelding te doen dus snap haar opmerking niet goed. Maar ik vraag me af of ze gelijk heeft voor wat betreft het contract.

Ik heb thuis een getekend contract liggen welke zij inmiddels ook hebben ontvangen met ingangsdatum 1 augustus 2019. Is dat niets waard in deze?
Ik ben nog steeds ziek. Indien mogelijk zou ik ook contact willen hebben met een bedrijfsarts om te kijken naar hoe weer beter te worden en hoe, en wanneer te starten met, weer terug aan het werk gaan.

Maar mijn belangrijkste vraag is. Heb ik nu een rechtsgeldig arbeidscontract? En is mijn ziekmelding binnen dat contract rechtsgeldig en wordt mijn loon doorbetaald?

Vriendelijke groet

Indien u per 1/8 werkzaamheden hebt uitgevoerd op basis van het later toegestuurde contract en er is ook conform dat contract loon betaald, dan is de kans groot dat u al een (mondeling) arbeidscontract had, ook al werd dat nog niet ondertekend. Bovendien hebt u het later, zo begrijp ik, alsnog getekend en opgestuurd. Daarmee is dan zeker (alsnog) een arbeidsovereenkomst tot stand gekomen. U kunt loondoorbetaling vorderen en de werkgever (maar ook u) moeten aan de reintegratieverplichtingen voldoen. Mogelijk dat ook sprake was van ontslag waardoor u binnen een bepaalde termijn een procedure bij de kantonrechter zou moeten starten (2 maanden) om zo mogelijk het ontslag te laten vernietigen. Ik adviseer u zich op korte termijn te laten adviseren door een arbeidsrechtjurist over de te ondernemen stappen. U kunt gerust telefonisch contact opnemen als u wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag