Vraag

Goedemiddag,

Van oktober 2017 t/m juli 2019 heb ik gewerkt als oproepkracht bij een pilates studio in Rotterdam. Daar had ik een nul-urencontract. Ik kwam echter pas in mei 2019 achter dat een werknemer onder dit contract minimaal voor 3 uur dient te worden uitbetaald per oproep, zelfs al wordt deze opgeroepen voor slechts een uur. Het kwam regelmatig voor dat ik voor slechts 2,5 werd opgeroepen. Ik kreeg dan niet 3 uur uitbetaald. De uren die ik niet uitbetaald heb gekregen heb ik bij mijn voormalige werkgever teruggevraagd. Het ging om een totaal van 26,5 uur. Dit heeft zij geweigerd en heeft mij slechts 10 uur uitbetaald.

Het lelijke van dit alles is dat een oud-collega hetzelfde heeft gedaan. Zij was daar werkzaam van januari 2019 t/m juni 2019. Zij werkte daar dus een halfjaar en heeft in totaal 13 uur teruggevraagd. Zij heeft van onze werkgever álles teruggekregen. Naast dat feit heeft zij bij haar ontslag bloemen en chocolade gekregen bij een persoonlijk afscheid. Ik heb daarentegen niet eens een persoonlijk afscheid mogen ontvangen. Niet eens via de mail of via een kaartje. Terwijl ik drie keer langer ib dienst was... Hierdoor voel ik mij dus niet alleen ongelijk behandeld, maar ook onrechtmatig aangezien ze mij niet al mijn verschuldigde uren uitbetaald.

Ik heb mijn oude werkgever al een aanmaning verstuurd, maar hier heeft zij niet op gereageerd. Mijn vraag luidt nu als volgt: heb ik nog wel recht op die verschuldigde uren en zo ja, wat voor stappen kan ik nog meer ondernemen om ervoor te zorgen dat ze mij die uren uitbetaald?

Deel deze vraag

1 Reactie

Een volgende stap zou kunnen zijn een procedure. Indien u een arbeidsrechtjurist inschakelt, zal deze de werkgever nog een keer sommeren. Daarbij zal tevens aanspraak worden gemaakt op de vertragingsvergoeding, incassokosten en wettelijke rente. Als u wilt overleggen, mag u gerust bellen. Mogelijk kunt u prodeo worden bijgestaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm