Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Zakelijk


Ik vang 2 griekse jongeren op in mijn gezinshuis. Deze jongeren hebben een griekse nationaliteit en paspoort. Ze zijn 14 en 15 jaar oud en hebben dus een identiteitbewijs nodig. Biologische Ouder (met gezag) houdt de paspoorten achter omdat zij het niet eens is met de uithuisplaatsing. De kinderen durven niet om hun paspoort te vragen maar het belemmerd ze wel in hun dagelijkse dingen (kunnen geen bijbaan krijgen, niet goed ingeschreven op school etc.)
Hoe kunnen ze toch een id kaart of paspoort krijgen?

Goedendag, zoals ik het uit gemeentelijke informatie begrijp hebben kinderen vanaf 12 jaar géén schriftelijke toestemming nodig van ouders/degene die het gezag draagt, bij de aanvraag van een Identiteitskaart. Bij aanvraag paspoort is dat wel het geval. De twee kinderen kunnen dus in ieder geval ID aanvragen bij de gemeente waar zij ingeschreven staan. Succes !

Beoordeel dit antwoord:

NB wanneer de kinderen nog de Griekse nationaliteit hebben, gaat bovenstaande niet op. Dan zouden zij een verblijfsdocument 'Duurzaam verblijf voor Unie-burgers' bij de IND moeten aanvragen en dan is wel toestemming van de ouder nodig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag