Vraag

Twee weken geleden is een hovenier bij ons langsgekomen om de verbouwing van de tuin te bespreken. We hebben besproken wat er moest gebeuren, hoeveel het gaat kosten (arbeid + materiaal) en wanneer hij zou kunnen beginnen. Dat klonkt goed dus we zijn schijnbaar een mondeling akkoord aangegaan dat de opdracht definitief is.

Die avond heb ik nog geappt of hij de offerte zou kunnen specificeren (wat kost hoeveel) dat heb ik, wat ik de volgende dag heb ontvangen (arbeidskosten en materiaalkosten gescheiden, geen vermelding van welke materiaalkosten precies).

Daarna zijn we verder gaan zoeken en beland bij iemand anders die het zo'n 30% goedkoper (en sneller) kan laten doen, dus daar hebben we voor gekozen.

Alleen na het melden bij de eerste hovenier dat we toch iemand anders hebben gekozen, belde hij me gelijk op om te zeggen dat we al een bindende afspraak hebben. Hij heeft nu een probleem dat hij voor de komende twee (drie?) maanden al zijn klanten heeft geregeld, andere potentiƫle klanten heeft moeten afwijzen en vrachtwagens heeft geregeld. Hij gaat me terug bellen om te vertellen wat hij al vergoeding wil.

Verder zijn er nergens voorwaardes besproken of ergens op papier gezet. Welke rechten hebben wij en wat zou een redelijke annuleringsbedrag zijn?

Deel deze vraag

2 Reacties

Als de offerte bindend is dan kan de hovenier daar rechten aan ontlenen. Is deze vrijblijvend dan niet. Verder hangt het ervan af in hoeverre hij de afspraken heeft vastgezet en kan vervangen door een andere opdracht. Nu er geen voorwaarden zijn besproken noch ontvangen kan hij zich niet daarop beroepen. Ik raad u aan hem schriftelijk mee te delen dat u van de opdracht afziet. Mocht u er samen niet uitkomen neemt u dan direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Aanvaarding van een aanbod ( u bent akkoord gegaan met de opdrachtverlening) is een afdwingbare overeenkomst. De consument opdrachtgever mag de opdracht altijd intrekken maar kan daarvoor loon of gederfde winst schuldig zijn minus de besparingen . Voorwaarden moeten voor of tijdens het aangaan van de overeenkomst ter hand gesteld worden.om er een beroep op te kunnen doen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm