Vraag

Goedemorgen,

Ik zit in een nogal complexe situatie, maar hopelijk kunt u me toch helpen.

Bijna 19 jaar geleden ben ik bij mijn vriend ingetrokken in zijn huis. Dat door verbouw- en uitbouw aanzienlijk in waarde gestegen is. 9 jaar geleden hebben we dat huis verkocht en in Oostenrijk een huis gekocht met 5 appartementen die we verhuren. Ook dat huis is aanzienlijk in waarde gestegen. Met vier kinderen heb ik hier niet buitenshuis gewerkt, en in Nederland steeds minder. Nu gaan we uit elkaar, op zijn initiatief. En stapelen de problemen zich op.
* Alles staat op zijn naam, hij is de enige eigenaar
* Het samenlevingscontract is kwijt
* Ik heb niet meer buitenshuis gewerkt en dus ook geen pensioen opgebouwd en geen inkomsten gehad

Ik sta er geloof ik niet best voor.....

Dank voor uw hulp en vriendelijke groet uit Oostenrijk

Deel deze vraag

1 Reactie

Misschien heeft de notaris een kopie van het contract destijds opgemaakt? Ik raad u wel aan juridische hulp te zoeken daar u mogelijk recht op partner alimentatie hebt, afhankelijk van de voorwaarden in het contract . Ook is of kan er een probleem opkomen welk recht van toepassing is omdat u al zo lang in Oostenrijk woont. Afhankelijk van de nationaliteit van u beiden kan er wel eens andersoortig recht van toepassing zijn op uw situatie van verdeling.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm