Vraag

Hallo,

Ik woon in een studentenhuis en sinds 6,5 is de koelkast in onze keuken kapot. In totaal wonnen wij met 15 man in een huis met drie keukens. De oude koelkast had ook een vriezer, maar de nieuwe niet. Toen wij hier wat van zeiden werd gezegd dat we dit zelf op moesten lossen. Is dit terecht of mogen we een koelkast verwachten met vriezer erin? En als we zelf een losse vriezer kopen, voor wie zijn deze kosten dan?

Alvast bedankt!

Deel deze vraag

3 Reacties

Als u gezamenlijk bij-huurde een roerende zaak zoals een koelkast mag u een gelijksoortige vervanging eisen. Dus een met een vrieslade, of een prijsvermindering toepassen. De prijsvermindering kan gelijk worden gesteld aan de aanschaf van een ( kleine) vriezer. Ik raad u wel aan voorafgaande de aanschaf prijsvermindering huur en verrekening ervan met het nieuwe apparaat de verhuurder hiervan in kennis stelt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hallo,

Dank voor uw reactie. Toen wij tegen onze huurbaas zeiden dat we graag een soortgelijk zagen. Was dit de reactie: “De oude koelkast boven en de vriezer zijn door ons geplaatst. Daar is door geen enkele student ooit een euro aan bijgedragen. Een nieuwe koelkast is geleverd, en als er door jullie behoefte is aan wat voor verdere optionele apparatuur dan ook, staat het jullie vrij dit zelf aan te schaffen.
Loopt dan echter niet via de voorschotrekening. Wij hebben alle basis apparatuur geleverd die nodig is, en meer dan dat.”
Staat zij hierin in het recht of niet?
Nee er is niet soortgelijk terug geplaatst en het huis wordt gehuurd met de daarin aanwezige alle roerende zaken , waaronder een koelvries -combi. Dat de verhuurder deze apparaten heeft aangeschaft komt voor zijn rekening en van hem wordt verwacht dat hij ze afschrijft zodat er na ommekomst van x jaar een vervangend apparaat kan komen waardoor ook verhuurder aan zijn verplichtingen voldoet het gehuurde conform de overeenkomst te verhuren. Minstens had hij in overleg het nieuwe apparaat aangeschaft. Mogelijk is het nieuwe apparaat meer kwalitatief . Ik weet niet of dit probleem de moeite waard is aan te vechten. U kunt ook met z, n allen een kleine vriezer kopen en eis dan wel dat die wordt uitgesloten van het huurcontract.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm