Vraag

Inmiddels wonen wij zo'n vier maanden met veel plezier op de in Arnhem.

Helaas zien wij de laatste twee maanden de kwaliteit van onze muren in de souterrain steeds verder afnemen. De verf op alle muren laat los en er zitten grote vochtplekken op de muur wat lijdt tot schimmel in de de hoeken van de souterrain. Inmiddels heb ik al meerdere offertes opgevraagd bij specialisten die dit kunnen verhelpen. Om dit probleem op te lossen moet ik een bedrag van tussen de €4.000-€6.000 neerleggen.

Omdat dit om veel geld gaat en wij de woning hebben gekocht met muren die destijds intact waren vraag ik mij af of wij iets kunnen verhalen op de verkopende partij. Ik weet namelijk niet zeker of dit valt onder verborgen gebreken?

Ik hoor graag jullie reactie.

Deel deze vraag

3 Reacties

Het lijkt erop dat dit een probleem is dat niet plotseling spontaan ontstaat, maar dat er al langer is geweest en dat door de vorige eigenaar is weggemoffeld achter een nieuwe laag verf. In dat geval zijn er wellicht mogelijkheden om de vorige eigenaar hierop aan te spreken. Hij had dat dan moeten melden. Afhankelijk van de situatie zal het wellicht niet meevallen om hier achter te komen. U zou eens bij de buren te raden kunnen gaan of ze met dezelfde problemen kampen en of hen iets bekend is van de situatie in de woning die nu van u is.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dag Guus,

Bedankt voor uw reactie. Onze woning is reeds gerestaureerd en volgens de experts zijn de achterwandjes geplaatst om de schade af te dekken. De buren hebben geen (leefbare) souterrain, zij gebruiken de souterrain puur als kelder.

Denkt u dat ik hier een zaak van kan maken? Zo ja, wat zijn dan de stappen die ik kan ondernemen?
Geachte heer/mevrouw, ook in een kelder kunnen vochtproblemen zich manifesteren, dus dat betekent niet dat overleg met de buren geheel zinloos is. Ik heb de situatie niet helemaal in beeld, want u meldt nu dat er sprake is van achterwandjes, terwijl het eerder alleen om een nieuwe laag verf ging. Of u een zaak hebt kan ik op afstand met onvoldoende kennis van de situatie niet met zekerheid zeggen, maar als u klachten hebt over de woning adviseer ik u om in contact te treden met de aankopend makelaar en als die er niet is geweest, de verkopend makelaar. Ook adviseer ik u om de bevindingen van de experts waarvan u melding maakt, op papier vast te laten leggen. Tenslotte adviseer ik u om, als u een rechtsbijstandverzekering hebt, daarmee eerst overleg te plegen, want anders loopt u het risico dat men u gaat verwijten dat u zelf aan het "dokteren" bent geslagen. Sterkte met het oplossen van uw probleem. Als u daarbij hulp nodig hebt, dan kunnen we kijken of ik iets voor u kan betekenen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm