Vraag

Goedendag
Op 3 juli 2019 heeft een stadsbus doordat deze te kort door de bocht ging tegen onze auto aangereden. Het gaat om een weg zonder middenstreep met aan beide zijde een fietsstrook.
Nu zegt de tegenpartij welke een video heeft aangeleverd dat wij niet genoeg naar rechts zijn gegaan en zij dus niet aansprakelijk zijn en hebben het dossier gesloten.
Daar zijn wij het niet mee eens en hebben daar afgelopen vrijdag ook contact over gehad en er zou contact met ons worden opgenomen maar tot op heden blijft het stil.
Kan iemand mij vertellen wat voor mogelijkheden wij nog hebben? Wij hebben geen rechtsbijstandsverzekering. Maar voelen ons in de steek gelaten door onze tussenpersoon.

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Beste meneer/mevrouw,

Wanneer u stelt dat de bus te kort door de bocht ging, dan denk ik dat u stelt dat de bus op uw weghelft terecht is gekomen. Als u uiterst rechts hebt gereden dan heeft de chauffeur van de bus niet uiterst rechts gereden. Dit zou een schending van artikel 3 lid 1 RVV betreffen. Hierin is neergelegd dat bestuurders verplicht zijn zoveel mogelijk rechts te rijden. In dat geval is de eigenaar van de bus en diens WAM-verzekeraar (artikel 6 lid 1 WAM) aansprakelijk op grond van artikel 6:162 BW.

Let wel: als de tegenpartij ontkent en betwist op de verkeerde weghelft te hebben gereden dan dient u op grond van artikel 150 Rv aan te tonen dat de tegenpartij op de verkeerde weghelft heeft gereden. Ik begrijp dat de tegenpartij stelt dat er een video is waaruit blijkt dat u niet genoeg rechts zou hebben gereden. Ik raad u aan om de tegenpartij te vragen om de videobeelden met u te delen.

Verder is het verstandig om verder onderzoek te doen. Waren er getuigen? Kan elders beeldmateriaal worden opgevraagd? Et cetera.

U hebt geen rechtsbijstandverzekering. Ik wil gerust voor u kijken of ik iets voor u kan betekenen. In dat geval ben ik bereid om u kosteloos te helpen. Mijn kosten verhaal ik op grond van artikel 6:96 lid 2 BW op de tegenpartij, zodra erkenning aansprakelijkheid volgt. Mijn contactgegevens kunt u vinden door op mijn naam rechts in uw scherm te klikken.

Met vriendelijke groet,

Marcel Schreijer

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm