Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste

Ik had een vraag i.v.m. aansprakelijkheid. Mijn zuster is student en tatoeƫert in haar vrije tijd.

Hierbij vraagt ze dan enkel de gemaakte kosten terug van het materiaal dat gebruikt wordt. Daarnaast is vrije gift natuurlijk mogelijk.

Nu de vraag is, hoe zit het met haar aansprakelijkheid, stel dat een klant achteraf gezien spijt heeft of ontevreden is etc. Wat kunnen hiervan de gevolgen zijn voor mijn zus?

En blijft die situatie hetzelfde als er op voorhand een contract wordt opgemaakt, waarbij dus vermeld wordt dat het op eigen risico is en dat mijn zus niet verantwoordelijk is voor allergische reactie etc.?

Uw zus zou aansprakelijk kunnen worden indien er door het tatoeƫren (onverhoopt) schade zou worden berokkend aan de klant. Niet ondenkbeeldig is dat schade in voorkomend geval een hoog bedrag zou kunnen belopen.
Het is verstandig om vooraf contractueel goede afspraken te maken met de klant, o.m. over een beperking van de aansprakelijkheid, maar dat maakt niet dat er gegarandeerd nimmer aansprakelijkheid zal kunnen ontstaan. Veelal wordt de aansprakelijkheid overigens beperkt tot het schadebedrag dat kan worden verzekerd; uiteraard wordt sterk aangeraden te zorgen voor een afdoende (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering. Ik adviseer uw zus voordat zij dergelijke werkzaamheden aanvangt juridisch te laten adviseren omtrent een en ander.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag