Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In maart dit jaar heb ik een pakket voor 35 uur lessen afgenomen bij een rijschool. In juli heb ik na 28 uur lessen mijn rijexamen met succes gehaald. In totaal stonden er nog 7 uur aan lessen open op het moment van afrijden, doordat de instructeur met regelmaat lessen heeft afgezegd of verschoven.
Zowel bij het afnemen van het pakket als na het rijexamen is mondeling overeengekomen dat de (eventueel) openstaande lessen teruggestort zullen worden. Via WhatsApp heb ik naderhand nogmaals toezegging van bovenstaande ontvangen.
Tot op heden staat het bedrag nog steeds open. Via mail heb ik inmiddels twee herinneringen gestuurd, waarop ik via SMS wederom toezegging heb gekregen dat het openstaande bedrag overgemaakt zal worden. De beloofde termijn is inmiddels verstreken.

Welke stappen moet ik nemen om de rijschool in gebreke te kunnen stellen en het openstaande bedrag (met hulp van een derde partij) terug te vorderen?

De rijschool moet een duidelijke sommatie met een uiterste termijn krijgen en daarna kan een dagvaarding worden gestuurd. Desgewenst kan ik u daarbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

De rijschool is feitelijk al in gebreke gezet en komt zijn toezeggingen niet na. Dus bestaat verzuim en verzuim leidt tot aansprakelijkheid en gehoudenheid schade te vergoeden. U kunt een incassoprocedure opstarten , als u dit laat uitvoeren door een derde mag deze derde professional incassokosten vorderen. Voor de zekerheid kunt u nog een maal een aangetekende brief verzenden , opnieuw tijd vergunnen en stellen dat dan verzuim ontstaat. Dat is voor de bewijskracht beter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag