Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben het plan om ons huidige huurhuis op te zeggen . Want wij willen van de 12 maanden in een jaar, 9 maanden in onze eigen recreatiewoning op een park (met bestemmingsplan recreatie) verblijven en 3 maanden een appartement in het buitenland huren.
En wij willen in NL ingeschreven blijven staan vanwege AOW en zorg. Is dit plan realiseerbaar binnen de wetgeving van NL? Waar moeten we op letten en wat zijn de consquenties?

Nee als u dat wilt heeft u een echt woonadres in NL nodig, maar gelukkig zijn er de afspraken in Europa wat betreft het recht op AOW en zorg.

Gaat u verblijven in een ander Europees land dan kunt u er gaan wonen. Afhankelijk van de koopkracht van dat land wordt er wel een korting toegepast op pensioen, maar doorgaans is er een geruisloze overgang mogelijk door inschrijving in het zorgstelsel van de het andere land. Ook in het andere land gelden natuurlijk wel regels voor wonen dus gaat u ten rade wat dan de eisen zijn, zoals eisen aan de duur van het verblijf, rijden met nl kenteken enz.

Wilt u het bovenstaande niet dan moet u echt een adres vinden in NL, een adres waar u bijvoorbeeld een kamer of aanbouw huurt van vrienden of familie en dat u zich mag inschrijven, dat heeft overigens wel weer gevolgen. Die zou u kunnen ondervangen door ze te compenseren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag