Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


KIND KAN ZICH SLECHTE GEWOONTES VEROORLOVEN OMDAT WIJ HEM ONDERHOUDEN
Ik ben al lang op zoek naar een duidelijke aantwoord over de onderhoudsplicht van ouders van kinderen boven de 18 jaar. Wat houd dit precies in? dat kan ik nergens vinden! Bij ons thuis zit het namelijk zo: wij hebben een zoon met diagnose autisme. hij heeft in zijn kinderjaren veel hulp en ondersteuning gekeregen ivm het 'goed functioneren' op school en thuis ging het goed. met de tijd is deze hulp steeds afgenoemen juist omdat het goed met hem ging, maar overgang naar voortgezet onderwijs is moeilijk geweest. Toen hij meerderjaarig is geworden, is het rampazalig geweest. Hij is gestopt met zijn opleiding, is sterk gaan roken, drinken en porn gaan gebruiken. Na ongeveer een jaar is het ons gelukt om deze slechte gewoontes terug te dringen, maar nu zit hij aan cannabis...en geeft meer uit dan hij verdient, wat onze grote zorgen baart over zijn toekomst (hij zit wel dit jaar in een jieuwe opleiding). Wat gaat hij doen als hij snel geld nodig heeft en hij heeft het niet? Bureau jeugdhulp, gemeente en wijkteam hebben ons in de steek gelaten en zeggen dat ze voor ons niks kunnen beteken. Ik ben overtuigd dat, als hij in de echte wereld ingaat, hij al gauw moet inzien dat hij niet zo veel geld kan uitgeven aan cannabis, omdat hij zijn eigen rekeningen moet gaan betalen zonder 'ja maar....'
MOGEN WIJ HEM HET HUIS UITZETTEN? De sfeer is namelijk amper leefbaar en hij maakt gebruik van ons onderhoud om cannabis te kopen..
Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

Geachte heer, mevrouw ,
U schetst een veel voorkomend probleem . Om goed antwoord te geven heb ik nog meer informatie nodig. Desgewenst kunt u rechtstreeks telefonisch contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag