Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-partner en ik hebben een huis gekocht in 2013 en toen een samenlevingscontract laten opstellen. In dit samenlevingscontract is door Notaris A een fout gemaakt. De verdeling van onze hypotheek is hier op een plek in het contract niet juist opgenomen (naar evenredigheid van aandeel in de woning ipv 50/50) en op een andere plaats in het contract wel juist.

Bij het uit elkaar gaan en verkoop van het huis in 2017 is door deze fout van Notaris A door Notaris B een fout gemaakt in de eindafrekening.

Hierdoor heb ik een te hoog aandeel van de overwaarde van het huis ontvangen en mijn ex-partner te weinig.

Onze boekhouder is hier recent achtergekomen.

Dit creeert een lastige situatie tussen ex-partners. Eigenlijk heeft mijn ex-partner recht op het geld, maar ik heb ook bepaalde levenskeuzes gemaakt in de veronderstelling dat ik dit vermogen had, waardoor een gedeelte van deze overwaarde er ook niet meer is.

Zou het mogelijk zijn om notaris A aansprakelijk te stellen voor deze schade?

Nee u had kunnen uitrekenen dat u dit vermogen niet had en dat er een fout is ingesloten in de akte, enerzijds kunt u iedereen aansprakelijk hiervoor maar anderzijds bent u de persoon die door de fout onrechtmatig is verrijkt en dus adviseer ik- buiten een betalingsregeling- geen vervolg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag