Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Op 29-09 jl. heb ik een briefje in de bus gevonden van mijn verhuurder met de mededeling dat het door mij gehuurde per 30-10 ontruimd moet zijn, wegens ‘afloop huurcontract’.

Nu huur ik dit pand al sinds 2015 van hem. Hij kwam daarbij ieder jaar met een nieuw ‘tijdelijk’ huurcontract op de proppen zetten; waarbij hij enkel meter -en jaarstanden veranderde. Naar ik meen nu in een poging huurbescherming van mijn kant te omzeilen.
Ik heb de contracten in laten zien door Het Juridisch Loket en zwart op wit gekregen dat er inmiddels een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd is en de huur helemaal niet afloopt op de ‘aangezegde’ datum.

Heb dit de verhuurder middels een aangetekend schrijven ook duidelijk gemaakt, heeft ‘ie helaas niet aangenomen en ook niet opgehaald op postkantoor. Kopie per mail en reguliere post gestuurd.

Nu stond meneer drie dagen terug in ene voor mijn neus om de woning ‘af te schouwen’ en aan een ‘eindinspectie’ te onderwerpen. Heb hem hier geen toestemming voor gegeven, maar hij liep gewoon naar binnen. Verder meldde hij dat de ontruiming hoe dan ook doorgaat, de nieuwe huurders er per de eerste in zullen trekken en het me allemaal heel veel geld en stress zal gaan opleveren om hier tegenin te gaan..

Heb hem duidelijk gemaakt dat hij alleen iets mag met een rechterlijk vonnis in de hand, maar het lijkt me een type die daar maling aan heeft...
Wat nu te doen? Ik word binnenkort geopereerd en kan dan niet op m’n woning passen.
Altijd voorbeeldige huurder geweest, netjes op tijd betaald, geen overlast ed

Reactie van de vraagsteller

Zie dat ik de verkeerde data neergepend hebt. Het moet zijn 28-08 en 30-09.
Verhuurder claimt daarnaast dat ik degene zou zijn die naar de rechter moet stappen als ik hem van ontruiming wil af houden.


U hebt inderdaad een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Uw verhuurder mag u alleen met een rechterlijk vonnis ontruimen. Hij zal voor een dergelijk vonnis moeten zorgen, niet u. Dit is echter de theorie en wat uw verhuurder in de praktijk gaat doen kan ik niet voorspellen. Hij lijkt nogal eigenzinnig en ik zou er zeker voor proberen te zorgen dat iemand op uw huis past als u dat zelf niet kunt doen. Misschien helpt het nog wanneer uw verhuurder een brief van een advocaat krijgt. Desgewenst kan ik u daarbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag