Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Op 30 april jl. hebben wij een boom gekapt in een tuin in Vught. Dit was een betaalde klus, maar wij zijn geen officieel bedrijf, het is hobbymatig. Bij het kappen van de boom zijn enkele tegels en planten bij de buurvrouw beschadigd geraakt, dit omdat de boom voor een groot deel over de tuin van deze buurvrouw hing.
Nu worden wij aansprakelijk gesteld voor het toebrengen van de schade aan deze tuin. Met de opdrachtgever is eerder afgesproken dat wij het samen met hem zouden regelen, zonder de verzekering erbij te betrekken. (de tuin was al verouderd en de tegels zouden niet veel waard meer zijn, we zouden samen afspraken maken om de buurvrouw tegemoet te komen).
Nu hebben we een claim van ruim € 2200,- ontvangen van Achmea, voor het toebrengen van de schade aan haar tuin. Nu worden wij als 'bedrijf' aansprakelijk gesteld, echter, wij zijn geen bedrijf.
Ook hebben wij dus geen bedrijfs aansprakelijkheidsverzekering.

Is dit op een manier nog recht te trekken? Of zullen we niet onder deze kosten uit kunnen komen?

Alvast vriendelijk bedankt voor de reactie en uitleg.

Of u aansprakelijk bent voor door u veroorzaakte schade hangt niet af van al dan niet bedrijfsmatig handelen. Ook niet van het hebben van een verzekering. Als u aan een ander schade veroorzaakt bent u daarvoor in beginsel aansprakelijk. Hoe hoog die schade is hangt uiteraard van de omstandigheden af en u hoeft het bedrag niet zonder meer te accepteren. Ook is het de vraag of u uiteindelijk alle schade moet dragen, of dat uw opdrachtgever daar een bijdrage in moet leveren. Blijkbaar hebt u daar met uw opdrachtgever al over gesproken en daar kan uiteraard op worden teruggekomen. Komt u hier niet uit, dan kan ik u desgewenst helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag