Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik betaal 200 euro alimentatie. Mijn kind wordt 18 en heeft gemiddeld 200 loon met een bijbaantje. Zij gaat naar het mbo. Ik wil graag het bedrag met haar gaan bespreken, maar hoor niets meer van haar. Wat is een redelijk bedrag om te gaan betalen?

Ze gaat naar het mbo en mogelijk is het baantje niet blijvend. Daar komt ook nog eens bij dat sommige mbo opleidingen duur zijn en investeringen vragen eenmalig afhankelijk van de keuze. Met andere woorden , mogelijk is de behoefte van uw dochter verhoogd. Ook DUO zal u vragen om uw inkomen om te bepalen wat u dient bij te dragen tot het 21 e jaar. Deze bijdrage is rechtens afdwingbaar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevrouw Ferweda,
De kosten van de school zijn bijna 600 euro, omdat het schooljaar al is begonnen voordat zij 18 is hoeft zij dit jaar nog geen school geld te betalen. Via Duo heb ik niets gehoord. Hoe pak ik dit verder aan? Zelf dacht ik aan 75 euro per maand, (600: 2 ouders = 25 euro voor de school kosten en 50 euro voor overige kosten per maand)
Ik hoor graag verder van u.


U hebt destijds een bijdrage van 200 euro afgesproken. Ik neem aan dat deze ook in de beschikking van de rechtbank is bevestigd? Deze kinderalimentatie loopt door tot het kind 21 jaar oud is. Haar inkomsten uit een bijbaantje doen daarbij niet terzake. Vanaf haar 21e kan de bijdrage opnieuw worden bekeken als zij dan nog op school zit. Deze is afhankelijk van uw inkomsten tzt.
Als u van mening bent dat u minder draagkracht hebt om te betalen kunt u dit opnieuw laten berekenen. Voor meer uitleg etc. Kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Op elk moment kan er reden opkomen om de bijdrage bij te stellen ongeacht wat er is overeengekomen in ouderschapsplan. U hoort automatisch van DUO of uw inkomen bekend is en wat u geacht wordt bij te dragen. Inkomens uit bijbaantjes echter zijn wel degelijk van invloed vanaf 18e jaar. Op internet zijn er wel tools te vinden die u enig houvast geeft, maar ik vermoed dus dat de behoefte toegenomen zal zijn ( dat is meestal wel zo bij de overgang naar een andere school )

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag