Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


is er een mogelijkheid om een mondelinge overeenkomst van de aankoop van een garagebox te ontbinden?

We zijn via een makelaar een prijs overeengekomen tot de aankoop van een garagebox. echter is de twijfel toegeslagen nadat we de wet- en regelgeving er op hebben nageslagen wat betreft een asbesthoudend dak, wat aanwezig is op de garagebox.
Het is niet duidelijk/gezegd op welke datum dat verwijdert zou moeten zijn, om eventuele verwijderingskosten en kosten van een nieuw dak op korte termijn uit te sluiten willen we van de koop afzien.

Dit hebben wij via mail, brief en telefonisch aangegeven bij de verkoopmakelaar 2 dagen na de mondelinge telefonische overeenkomst.

Afspraak is afspraak. U hebt geen recht op ontbinding. U zult hierover met de verkoper tot overeenstemming moet zien te komen.

Beoordeel dit antwoord:

Dat kan anders zijn als de box behoort bij een tot bewoning bestemde onroerende zaak want dan is het een bestanddeel ervan en moeten contracten van koop schriftelijk worden aangegaan , dan gaat de ontbindingstermijn lopen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reacties, de eigenaren zijn zo coulant geweest om op zoek te gaan naar een nieuwe koper. Een grote bos bloemen is naar deze mensen onderweg!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag