Vraag

Mag het bestuur zonder mijn mede weten een gesprek aangaan met mijn personeel? (Ik pacht een ruimte waar ik een restaurant heb)

Deel deze vraag

7 Reacties

Uw vraag is niet zomaar te beantwoorden. Wat bestuurt het bestuur? Wat zijn de verhoudingen tussen u en het bestuur? Wat zijn de verhoudingen tussen uw personeel en het bestuur? Als u de situatie wat meer toelicht, dan is beantwoording misschien mogelijk.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Ik pacht een ruimte waar ik een restaurant heb. Het gaat om een vereniging (jachthaven) en daar is een bestuur. Ik pacht dus een gedeelte van de jachthaven voor mijn restaurant. Ik heb een pachtovereenkomst met het bestuur van de jachthaven. Het personeel dat ik heb voor mijn restaurant is mijn personeel en daar heeft het bestuur niets mee te maken. Ik bepaal alles mbt hoe ik mijn restaurant uitvoer, alleen moet ik wel toestemming krijgen voor bepaalde dingen zoals openingstijden etc.
Rest nog de vraag wat "een gesprek" precies inhoudt. Als u daarmee bedoelt dat het gaat om een zakelijk gesprek dan zou dat inderdaad niet mogen. Het bestuur kan alleen u op bedrijfsmatige zaken aanspreken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
dit gesprek gaat inderdaad over bedrijfsmatige zaken. Op grond van welke bepaling is dit verboden? En wat kan hiertegen gedaan worden?
Er geldt hier geen strikt wettelijk verbod, maar het bestuur van de vereniging heeft geen enkele zeggenschap over uw personeel en kan geen zakelijke dingen met het personeel afspreken. U zou uw personeel nog kunnen instrueren dat zij het bestuur, wanneer ze worden aangesproken, rechtstreeks naar u verwijzen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw antwoord. Maar ik kan hier dus niets tegen beginnen omdat er geen wettelijk verbod is?
Nee, zo erg is het nu ook weer niet. Wanneer het bestuur u zakelijk in de wielen rijdt, dan kan dat onder omstandigheden als onrechtmatig worden beschouwd en op die basis worden aangepakt. U zou moeten beginnen met een schriftelijke melding aan het bestuur dat men zich voor zakelijke aangelegenheden alleen tot u moet wenden en niet tot uw personeel.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm