Stel vraag

Particulier


Hallo,

Omdat mijn verzekering stopte met het aanbieden van particuliere verzekeringen is in mei 2018 mijn inboedel, avp en reisverzekeringspakket omgezet naar een pakket bij een andere verzekeraar. Ik had toen daar al een autoverzekering. Ik weet niet waarom, maar in plaats van de 3 nieuwe verzekeringen toe te voegen in dat bestaande pakket is er een nieuw pakket aangemaakt. De opgebouwde pakketkorting loopt dus voor 3 verzekeringen ipv 4 en ik heb dus 2 verschillende pakketten lopen bij dezelfde verzekeraar.

Het is me eigenlijk nooit echt opgevallen op dat moment tot ik weer eens alle verzekeringen ging nalopen. In mei 2019 heb ik dit aangekaart bij mijn tussenpersoon en zou ze de 2 pakketten samenvoegen tot 1. Ik ging ervan uit dat dit zou worden uitgevoerd. Maar vorige maand keek ik weer eens en zag ik dat ik nog steeds 2 aparte verzekeringspakketten had bij dezelfde verzekeraar. Ik heb dit opnieuw aangekaart bij mijn tussenpersoon. Ze heeft nu bevestigd dat het wordt aangepast en dat ik tot mei 2019 met terugwerkende kracht de korting zou terugkrijgen.

Maar nu wil ik weten of ik ook recht heb op terugvordering van de korting voor de periode tussen mei 2018 en mei 2019. Ik weet dat ik dit pas in mei 2019 heb aangekaart, maar had mijn tussenpersoon dit niet moeten zien en moeten aankaarten? Ik ben benieuwd hoe hier juridisch naar wordt gekeken?

Dank en groeten.

Juridisch worden acties of nalaten van een tussenpersoon die in opdracht van u werkt, aan u toegeschreven. U zult haar dan persoonlijk aansprakelijk moeten stellen. Heeft de verzekeraar aantoonbaar te weinig of onjuiste on niet transparante informatie gegeven destijds of houden ze zich niet aan hun eigen voorwaarden of toezichthoudende regelgeving, dan zou u ook deze verzekeraar aansprakelijk kunnen stellen. Daartoe moet u een interne klacht openen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Snel en duidelijk antwoord. Bedankt.
Wel jammer dat het juridisch zo werkt dat je als klant overal zelf op moet letten, terwijl je ook wilt kunnen vertrouwen op de service van een dienstverlener.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag