Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik (man) ben in 2012 gescheiden. toen hadden we cooudercshap. Ex (vrouw) is gaan samenwonen en is getrouwd met een nieuwe partner. We betaalden geen kinderallimentatie aan elkaar, we verdienden allebij ongeveer hetzelfde. (partnerallimentatie hedden we gezegd : dat hoeven we niet van elkaar). Nu is de situatie heel anders geworden, namelijk:
- per 2013 heeft moeder een nieuw kindje met de nieuwe partner gekregen.
- per 2015 hebben we geen coouderschap meer, de 2 kinderen wonen nu fulltime bij mij, op de volgende dagen na: eens in de 2 weken een weekend (vrij/za/zon) en elke woensdag gaan ze naar de moeder (dus gemiddeld gezien zijn ze 1.5 dag per week bij moeder).
- Moeder is gescheiden in 2019.

aanvullende info:
- ik krijg het kindergeld, en de afhankelijke combinatiekorting.
- moeder werkt, en ik verwacht dat ze nog steeds ongeveer hetzelfde verdient als ik.
- zij heeft een koophuis ik huur.

moeder zegt steeds dat ik alles moet betalen, school, spotclubjes, kapper, kleding, eten, drinken, enzovoorts, omdat ik het kindergeld krijg en de combinatie korting.

mijn vraag: klopt dit wel? moet zij niet meer bijdragen aan de kinderen, qua kinderallimentatie, zo ja hoe kan ik daar dan voor zorgen dat ik dat krijg?

vriendelijk groeten.

Om te bezien of uw ex-partner dient bij te dragen in de kosten van de kinderen zal een nieuwe berekening gemaakt moeten worden op basis van de inkomens van beiden. Als uw ex-partner draagkracht heeft om bij te dragen dient u met haar daarover nieuwe afspraken te maken.
Uw vraag is dus lastig te beantwoorden zonder inzage in de financiƫle gegevens. Mocht u meer info willen, dan kunt u uiteraard altijd contact met mij opnemen om wat meer uitleg te verstrekken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord.
Ik heb geen informatie over haar inkomen, daarom schetste (verwacht ik) ik dat haar inkomen hetzelfde is van mij.
En dan daarvan uitgaande, hoe zou dan uw antwoord zijn?

vriendelijke groeten


Dan zouden we kunnen kijken naar uw beider inkomens en daarmee een kinderalimentatie berekening moeten malen op basis van de nieuwe omgangsregeling. Dan is duidelijk of en hoeveel zij kan of moet bijdragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag