Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik zit midden in een scheiding. Mijn vrouw ging vreemd met een andere man. Tijdens deze scheiding wil mijn vrouw niet echt zeggen/ bevestigen dat ze bij deze man gaat wonen. Ik werk 40 uur en zei slechts 20. Nu mag ik 600 euro elke maand alimentatie gaan betalen. Ik heb nu niet alleen een hele vieze smaak dat ik bedonderd ben maar ook hun verdere nieuwe leven mag gaan betalen. Mag dit zomaar? En kan je een vrouw verplichten om zelf meer te gaan werken?
We hebben 3 kinderen waarvan de jongste 18 is en bij mij blijft wonen. Het is dan toch oneerlijk dat een vrouw thuis blijft zitten, met gevolg dat het heel moeilijk word om het huis te kunnen kopen ( een huurhuis is namelijk nog duurder) en dan te moeten zeggen dat er geen geld meer is voor de kinderen. Moet in dit geval niet de nieuwe partner van mijn vrouw mee genomen worden in haar of hun inkomsten?

Het is vervelend voor u maar de reden van de scheiding die u noemt is niet ( meer ) relevant. U bent niet voorafgaande het aangaan van het huwelijk op het verkeerde been gezet. Het hangt er vanaf of en hoeveel u partneralimentatie dient te betalen, hoe lang het huwelijk heeft geduurd en hoe de taken waren verdeeld. Hoe oud is ex echtgenote is. Na de leeftijd van 50 en een langdurig ouderwets huwelijk is het nog steeds zo dat de opvatting van de wetgever destijds opging: de kansen op de arbeidsmarkt zijn om en nabij nihil of zeer laag , zelfs na omscholing.

Als u ex vrouw samenwoont of een relatie heeft die gelijk staat daaraan ( samen op vakantie over en weer bij elkaar slapen , feitelijk meer dagen dan het weekend per week samen doorbrengen _ heeft u wellicht een punt om de partneralimentatie te verlagen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag