Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Na de scheiding hebben mijn ex en ik de woning onverdeeld gelaten en ben ik er met de kinderen blijven wonen. Nu wordt de woning verkocht voor €310500,-. Het leasecontract van de zonnepanelen moeten van dit bedrag nog afgekocht worden. Dit staat vermeld in de koopakte.
Mijn ex-man wil geen financiële ruimte in dit totaal bedrag laten om de panelen af te kopen en wil de verdeling laten plaatsvinden vanaf dit totaalbedrag.
Aangezien wij hier een conflict over kregen, hebben de kopers gezegd dat ze eventueel het leasecontract over willen nemen en € 306500,- bieden. Hiermee lijkt mij wel bewezen dat er in het bedrag van € 310500,- een bedrag van € 4000,- is gereserveerd voor afkoop van de panelen. Dit aanbod van de kopers is mijn ex-man overigens niet mee akkoord gegaan.
Uiteindelijk is de notaris degene die de verdeling van de overwaarde gaat regelen. In mijn opinie is dit hele conflict opgelost als ik de factuur van de leasemaatschappij naar de notaris stuur. De notaris zal dan de verdeling op zich nemen.
Klopt mijn redenering? Hoe kan ik dit praktisch gezien het beste oplossen?

Dat is tegenwoordig erg lastig maar deze schulden en de afkoop ervan is wel verknocht aan het huis dat u gaat verkopen, vraag uw notaris gewoon ernaar. ( een pl daarentegen moet nadien nog worden verdeeld )

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag