Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag,

onlangs hebben wij een vrijstaande woning gekocht. Aan een zijde van de woning zit nog een stook grond van ongeveer 1 mtr breed, welke zich bevindt naast onze garagemuur en parallel/aansluitend ligt aan de oprit van de buurvrouw.

Deze strook grond wordt door onze buurvrouw al jaren (zij woont er nu 26 jaar) gebruikt als tuin/groenstrook, met instemming van de vorige eigenaren.

Tijdens onze eerste kennismaking begon zij direct over verjaring i.v.m. gebruik van de grond. Echter heeft zij nooit aanspraak gemaakt op de grond en is het volledige kavel op onze naam ingeschreven in het kadaster (augustus 2019).

Mijn vraag is of zij toch recht heeft op de grond of zit dit toch anders aangezien het volledige kavel opnieuw is ingeschreven in het kadaster onder onze naam?

Van ons mag ze het gebruik doorzetten, maar aangezien ze al op leeftijd is, bestaat de kans dat het wordt verkocht en hierdoor andere problemen ontstaan en dit willen wij graag voor zijn.

alvast bedankt voor de reactie.
Met vriendelijke groet

Instemming van het gebruik van andermans grond impliceert toestemming van in dit geval mondeling, overeengekomen aanbod en aanvaarding van gebruik grond , maar hopelijk heeft u dit ook schriftelijk staan ergens ( in app) .

Dat is een overeenkomst welke alleen tussen u beiden , persoonlijk geldt. Dan kan verjaring nooit een rol spelen want verjaring kan alleen ontstaan als men bewust andermans grond in bezit neemt wetende dat daar geen toestemming voor is verleend en deze ook in bezit neemt , door omheining bijvoorbeeld en dan moet , de eigenaar, 20 jaren, niets doen en dit voorbij laten gaan.Daarna volgt dat de wet zich aan de werkelijke feiten aanpast . Maar goed, niet aan de orde nu.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag