Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


We hebben net een woning gekocht en na de verhuizing kwamen we erachter dat het meest linkse raam van de schuur van binnen niet te vinden was. Waar na bleek dat de ruimte achter dat raam onterecht bij de schuur van de buren is getrokken voordat wij dit kochten. De verkoper was eigenaar van beide woningen en heeft ons dit nooit verteld en ook onze aankoopmakelaar is het nooit opgevallen. Het is erg vervelend want dat linkse raam komt wel uit in onze tuin en vanuit dat raam kijk je recht onze woonkamer in door de ondiepe tuin heen. Het gaat hier om een schuur van 6 meter breed, bij 1,5 meter diep, waarvan 2 meter breedte dus onterecht bij de schuur van de buren getrokken is. Dat heeft de toenmalige eigenaar zelf zo gedaan, maar wij en de nieuwe eigenaren van die andere woning waar onze schuur aan grenst weten daar niks van. Na het opvragen van de splittingsakte konden wij zien dat dat linker gedeelte van de schuur toch echt bij onze schuur hoort. En volgens het Kadaster ook.
Wat kunnen wij nu doen? Wij willen dat stuk schuur heel graag terug ivm met ruimte gebrek in onze woning van maar 50m2.
Kunt u ons helpen?

Dat had de verkoper u moeten mededelen voorafgaande de koop. Maar u had het ook moeten kunnen ontdekken voor de koop. U zegt dat een en ander nog niet zo heel lag geleden is gedaan; in dit geval kunt u uw stuk grond terug eisen van de buurman. Het is nog lang niet verjaard en onrechtmatige inbezitneming van potentiƫle kopers door verkoper U moet een redelijke gunnen de toestand terug te brengen naar de oude. uw buren zullen op hun beurt verkoper moeten aanspreken als zij dat wensen.

Verkoper zal zich kunnen verweren door te stellen dat gronden in een hand zijn vermengd door de uitbouw, maar dat van latere zorg en erg theoretisch.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag