Vraag

Ik heb met mijn vriendin in mei getekend voor een nieuwbouwhuis dat april/mei 2020 wordt opgeleverd. Echter is de relatie beƫindigd doordat zij vreemd gaat en niet verder wil. Wij willen beide gaan wonen in het huis, en zijn beide eigenaar. We hebben echter geen samenlevingscontract opgesteld. Ik heb bij de aankoop 40.000 euro bijgedragen en verder hebben we de kosten van de hypotheek gedeeld. We hebben een hypotheek bij haar vader waar we beide verantwoordelijk voor zijn. Nu de vraag: wie mag er blijven wonen, indien we er niet uit kunnen komen? Kan je iemand dwingen om zich te laten uitkopen? Ik zou namelijk mijn vriendin willen uitkopen, dit is in mijn ogen logischer omdat er ruim 20x zoveel heb bijgedragen dan zij heeft bijgedragen. Mocht dit voor een rechter komen, wat is dan een voorspelbare uitkomst?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Het lijkt mij dat u aanspraak kunt maken op de woning, u heeft immers 40.000 euro in de woning gestoken . Van belang zijn echter alle feiten en omstandigheden . Indien deze er niet zijn dan heeft u redelijke kans dat de woning aan u wordt toegewezen . Ik inventariseer graag voor u.
Desgewenst kunt u rechtstreeks een afspraak met mij maken.
Heeft u nog vragen ? Stelt u ze gerust .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm