Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Ik zou graag de volgende casus voor willen leggen.

In september vorig jaar heb ik op Snappcar een voertuig (een busje) gehuurd. Tijdens het retourneren van het voertuig bij de verhuurder is er schade ontstaan bij een derde partij (andere auto). Ik heb toen een schadeformulier ingevuld. Vervolgens heb ik een tijd lang (een jaar) niets gehoord tot begin september dit jaar, kwam er een e-mail met de mededeling dat er binnen enkele dagen een bedrag van ruim €1500 betaald moest worden. Telefonische navraag bij Snappcar leerde mij dat een betalingsregeling niet mogelijk was, ik moest dan maar niet betalen en er zou een incassobureau ingeschakeld worden (de vrouw aan de telefoon vertelde me dat dit €40 extra zou kosten). Met het incassobureau moest ik maar een regeling treffen.

Nu heb ik te maken met een agressief incassobureau die me al tot twee keer toe gesommeerd heeft binnen twee dagen te betalen (met €234 aan incassokosten). Ik heb tot twee keer toe een mail gestuurd met de vraag of de vordering gespecificeerd kan worden en met vragen over de vordering hetgeen niet beantwoord wordt). Ook hebben zij een sms gestuurd.

Na onderzoek bleek mij echter het volgende. Op de site van Snappcar stond vermeld dat bij de eerste keer huur een groot voertuig als een busje niet mogelijk was. De verhuur zou geblokkeerd worden en zou dan contact worden opgenomen. Dit is nimmer gebeurd. Ik vraag me dan ook af in hoeverre de huurovereenkomst dan nog juist is.

Hiernaast mag iemand m.i. na een jaar verwachten dat de schade is afgehandeld. Ook is het hoge bedrag van het eigen risico nooit duidelijk geweest voor mij. Deze vragen worden niet beantwoord. Ik krijg alleen sommaties, anders wordt tot dagvaarden overgegaan.

Ik zit erg met deze kwestie in mijn maag en zou graag juridisch advies willen.

Probleem is dat u het feitencomplex aansprakelijkheid en de schade heeft erkend op het formulier. De schade zal inmiddels wel zijn verholpen maar de vordering is er nog. Nee, de overeenkomst is niet nietig en gewon rechtsgeldig, zeker nu die ook volledig is uitgevoerd door partijen. U had wellicht een punt gehad wat betreft de hoegrootheid van het eigen risico maar ook hier geldt weer dat u aansprakelijkheid mogelijk hebt erkend. Verder hoeft een schuldeiser niet verplicht een betalingsregeling aan te bieden, wel staat het niet netjes straks op een dagvaarding . Ik raad u daarom wel aan op schrift te krijgen, dat kan al in e-mail, dat u schuldenaar, een redelijke afbetalingsschema hebt voorgesteld , wat wordt vervolgens wordt verworpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag