Zakelijke vraag

Ik heb interesse in een perceel landbouwgrond. Op dit moment is het perceel alleen toegankelijk via de inrit van de huidige eigenaar. Trekkers en andere landbouwwerktuigen moeten zodoende langs de tuin en de gebouwen van de huidige eigenaar rijden om het perceel te bereiken. Omdat er goed contact is met deze bewoner, is dit op dit moment geen probleem. Dit zou echter wel een probleem kunnen vormen wanneer de bewoner zijn woning in de toekomst wellicht verkoopt. Niet iedereen wilt immers altijd rekening houden met landbouwvoertuigen die het perceel willen bereiken, of zit te wachten op modder op de inrit.

Direct aangrenzend aan het perceel bevindt zich een doodlopende weg, waarvan de ondergrond eigendom is van drie verschillende bewoners. In de meest ideale omstandigheid creëren we na aankoop van het perceel een nieuwe ontsluiting via deze weg. Ik vraag me echter af hoe ik dit moet aanpakken. Kan ik recht van overpad krijgen via deze doodlopende weg?

Deel deze vraag

1 Reactie

Om een recht van overpad te krijgen zult u met de eigena(a)r(en) van het pand in conclaaf moeten, of dat nu de huidige eigenaar van de grond is of de eigenaren van de doodlopende weg zijn, het principe is hetzelfde. Eigenaar moet overpad verlenen en dat moet, om later problemen te voorkomen, door een notaris worden vastgelegd.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm