Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste Rechtswinkel,

2,5 jaar geleden heb ik een 15 inch Macbook Pro gekocht bij winkel ***. Het bedrag van deze laptop was erg hoog voor laptops, €3178,99, om houdbaarheid te waarborgen.

Na 2 jaar en 2 maanden voorzichtig gebruik bleek echter een fout te ontstaan bij het beeldscherm. De klacht is zelfs zo storend dat op de laptop moeilijk te werken valt. Vanuit onderzoek wordt duidelijk dat veel gebruikers ditzelfde probleem ervaren nadat de garantie verlopen is (2 jaar). Het probleem in kwestie is het FlexGate probleem bij MacBooks (meer informatie zeker mogelijk bij aanvraag). De producent erkent dit probleem niet bij 15 inch MacBooks, maar heeft wel de schermkabel langer gemaakt in de volgende versies. Dit suggereert dat ze bewust zijn van het probleem.

Omdat de producent het probleem niet letterlijk erkent bij mijn versie landen de kosten bij mij. De kosten voor reparatie zijn €1087. In mijn ogen klopt het niet dat er een reparatie nodig is na 2 jaar met dit prijskaartje. De 13 inch versie van mijn MacBook heeft ondertussen een reparatieprogramma ontvangen, echter wordt de 15 inch uitgesloten. De producent weigert toe te geven dat dit probleem ook bestaat bij de 15 inch, ondanks de vele meldingen hiervan. Winkel *** weigert om de kosten te dragen omdat ze 'voldoen aan de wettelijke verplichting'. Het eindresultaat is dat ik nu tussen wal een schip val met al deze betrokken partijen en blijf zitten met de dure reparatie.

Mijn vraag is dan ook of iets mogelijk is met deze situatie. Mocht er aanvullende informatie nodig zijn lever ik dat graag. Voor nu hoop ik u voldoende geïnformeerd te hebben.

U moet verkoper in plaats van de producent aanspreken op het gebrekkige product , u hebt recht op herstel of vervanging als u kunt bewijzen dat het gebrek al bestond ten tijde van de aankoop. De prijs in verhouding tot de kwaliteit van het gekochte product en de te verwachten duurzaamheid, ( dat een nieuw product een zekere tijd probleem mee moet gaan ) zijn ook van belang bij de vraag hoe zwaar die bewijslast is. De producent heeft er feitelijk niets mee te maken nu deze het probleem niet erkent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag