Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Mijn contract loopt 31 oktober 2019 af en ik heb tot nu toe niks gehoord van mijn werkgever of dit verlengt gaat worden of niet ,
(Momenteel ben ik ziek gemeld van het werk )
Nu heb ik opgezocht en blijkt dat er een aanzegtermijn is van minimaal 4 weken voor einde contract en deze is al ruim een week verlopen,
Aangezien ik tot nu toe niks van ze gehoord heb,
Klopt het dan dat ze me een vergoeding verschuldigd zijn per dag dat ze over de aanzegtermijn heen zijn en hoe gaat dit in zn werk? welke rechten heb ik hiertoe om deze vergoeding mogelijk te ontvangen ?

Ja dat klopt, uw werkgever is inmiddels te laat met aanzeggen. Voor iedere dag dat hij in gebreke blijft hebt u recht op het salaris voor een kalenderdag. Na 31 oktober a.s. moet u dat zo spoedig mogelijk claimen.

Beoordeel dit antwoord:

De aanzegging moet schriftelijk plaatsvinden. soms staat deze aanzegging al in de arbeidsovereenkomst. Zo ja, dan is er discussie mogelijk of dit wel/niet mag? Zo niet, dan moet de werkgever alsnog aanzeggen. De maximale schadevergoeding bedraagt 1 maandsalaris.

De werkgever moet u per 31 oktober 2019 ziek uit dienst melden bij het UWV. Check aan het einde van de maand of hij dat gedaan heeft. Zo niet, doe dat dan zelf. anders krijgt u problemen met de uitkering.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid vaneen specialisatievereniging. Vaak is het eerste advies gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag