Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 1 september 2018 ben ik niet meer werkzaam bij mijn voormalig werkgever. Echter, gebruikt deze (hier heb ik nooit toestemming voor gegeven) mijn foto's nog steeds op de site van zijn bedrijf.
De meeste zijn wel weggehaald. Dit omdat ik bij mijn ontslag ook meteen de afspraak gemaakt had dat deze 1 november 2018 verwijderd zouden zijn. Dat was helemaal niet het geval en ik heb hier begin 2019 nogmaals contact over gehad, toen is wel bijna alles verwijderd. Maar toch sta ik NOG op de site. Deze zou ik graag verwijderd zien, sta ik in mijn recht?

Zijn dat portretfoto,s van u of foto,s die u in het kader van de arbeidsovereenkomst hebt moeten maken, of ? In ieder geval is er nadien een afspraak dat het materiaal verwijderd zou worden, Betreft die afspraak dan al het materiaal?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De foto's zijn gemaakt als verassing destijds, hiervoor is geen toestemming gevraagd, noch stond dit in het contract. Dat betreft portretten van alle werknemers. Ook aan hen is geen toestemming gevraagd. Niet allen werkeb er inmiddels meer en ook anderen die er niet meer werken zijn nog volop op de site(s) te vinden. Eerst stond de site helemaal vol met mijn foto's, nu is het nog maar een foto. Maar in mijn geval is er meermaals gevraagd (en toegezegd) alles te verwijderen. Dit heb ik op de mail staan.


Dan kunt u de oude werkgever aan de afspraak houden en hem nog een maal de kans te geven om binnen twee weken zaken op orde te brengen anders moet u een vervolgstap nemen die hoge kosten met zich mee gaat brengen waarvoor de nalatende partij aansprakelijk kan zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag