Vraag

Ik ben mishandeld door een kennis waarvan ik aangifte heb gedaan. We denken dat Daarna die persoon de brand heeft gesticht in de tegen overliggende schuur / jachthut die niet van mij is. Nu willen ze mij aansprakelijk stellen voor deze schade. Gezien t mijn gasten waren en ze ook voordat dit plaats vond enkele weken bij ons hebben gelogeerd. Ik heb echter geen aangifte kunnen doen van brandschtichting. Volgens de politie omdat de scooter waarmee brand is gesticht niet van mij was, maar geleend. We gaan er wel vanuit dat de persoon die mij heeft mishandeld ook de brand heeft gesticht. Maar daar zijn geen directe bewijzen voor. Kunnen ze de schade die daardoor ontstaan is dan toch op mij verhalen?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 In uw verhaal lees ik onvoldoende aanknopingspunten om u aansprakelijk te laten zijn voor de brandstichting. Ook al zou kunnen worden bewezen dat de door u bedoelde personenbrand heeft gesticht, dan nog treft u, op grond van het door u omschreven feitencomplex, geen blaam.

NB je kunt iemand anders altijd ergens voor aansprakelijk stellen, maar of dat succes heeft, is iets anders. Daarvoor is meer nodig dan vage aanwijzingen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm