Vraag

Geachte heer, mevrouw,
Omdat ik elders een nieuwe uitdaging heb gevonden heb ik mijn baan opgezegd. Ik stop binnenkort bij mijn huidige werkgever en ga direct door met een dienstverband bij een nieuwe werkgever.
Eergisteren heb ik van een medisch specialist te horen gekregen dat ik op redelijk korte termijn een operatie moet ondergaan. Hiervoor staat zes weken herstel, waarbij ik echt moet rekenen op zes weken niet kunnen werken.
De dag vóór ik in dienst treed bij mijn nieuwe werkgever, heb ik een preoperatieve screening en ik denk dat ik dan pas meer duidelijkheid krijg omtrent de operatiedatum.
Ik weet niet goed hoe ik dit nu moet aanpakken bij mijn nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor mijn salaris? Ik heb geen financiële ruimte om tijdelijk zonder inkomsten te zitten.
Ik verwacht dus dat ik mij binnen een maand na indiensttreding zes weken ziek moet melden ...
Ik wil graag open kaart spelen en heb mijn huidige leidinggevende ook om advies gevraagd. Zij gaf aan dit pas te melden nadat ik werkelijk in dienst getreden ben en meer duidelijkheid heb omtrent mijn operatiedatum. Financieel wist ze niet welke consequenties er zouden zijn.
Ik hoor graag uw advies en welke financiële consequenties er eventueel zijn.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Ik zou bij de nieuwe werkgever beginnen -> dan kunnen ze zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Wanneer de exacte operatiedatum vaststaat moet u de nieuwe werkgever over die datum informeren. Hij zal dat niet leuk vinden, maar het is niet anders.

Wanneer u bij de nieuwe werkgever een proeftijd heeft, dan kan de werkgever u binnen die proeftijd ontslaan. Ontslag wegens een medische reden/ziekte mag echter niet, ook niet tijdens de proeftijd..

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm