Vraag

LS.,
In oktober 2016 hebben wij ons huurcontract getekend voor een periode van 3 jaar en 23 dagen. Die periode is bijna om en de verhuurder wil ons er nu uit hebben. Wij hebben begrepen dat een tijdelijk contract van langer dan 2 jaar wordt gezien als een contract voor onbepaalde tijd en dat de verhuurder derhalve moet voldoen aan de eisen die zijn verbonden aan het opzeggen van een onbepaalde tijds contract. Hij wil het huis verkopen, wat volgens mij niet voldoende grond is om ons eruit te krijgen. Klopt dit? Wat zou onze volgende stap moeten zijn?
Hartelijk dank.

Deel deze vraag

3 Reacties

Nee dat is geen geldige rechtsgrond want koop breekt geen huur. Mogelijk zal verhuurder zich dat realiseren en u kunt dan met hem tot een afkoopsom komen. Dat is soms de moeite waard als u toch al van plan was te gaan verhuizen in de nabije toekomst. In andere geval zal verhuurder rechterlijke toestemming nodig hebben. U moet in ieder geval wel binnen zes weken reageren op de opzegging door daarmee met reden genoemd. niet in te stemmen.

Betreft het geen contract op basis van de Leegstandswet of is er ook geen diplomatenclausule opgenomen?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank! We hebben per aangetekende brief gereageerd dat we niet akkoord gaan met de opzegging. Van contract op basis van de Leegstandswet of een diplomatenclausule is geen sprake (of dat moet met andere woorden verborgen zijn opgenomen?). Bovendien keert de verhuurder dus niet terug om het huis te bewonen maar wil hij verkopen. Kunnen we ergens vinden wat gangbare afkoopsommen zijn, mochten we dit moeten onderhandelen?
Nee een diplomatenclausule mag niet op een verborgen wijze in voorwaarden verstopt, het moet zeker als een van de belangrijkste afspraken tussen partijen vooraan in het contract worden genoemd. Een te koop staand huurhuis met huurders erin is tussen de 45 en 85% waard marktwaarde. Maar de berekening hangt samen met woz- waarde , opbrengsten uit verhuur en toekomstige noodzakelijke investeringen. Soms is het beter de onderhandeling uit te besteden .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm