Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik zeg mijn baan deze maand op en moet dan nog 1 maand doorwerken.
1 dec begin ik bij mijn nieuwe werkgever.
Maar nu wordt ik 6 nov geopereerd, en ben dan zeker 2 a 3 weken uit de running.
Kan dit voor problemen zorgen??

Dat hoeft niet per se. Als u op tijd hersteld bent en u heeft geen belemmeringen om het werk per 1 december te doen dan levert dit doorgaans geen problemen op. Indien er wel belemmeringen kunen zijn, dan raad ik u aan uw werkgever hiervan op de hoogte te stellen. Immers, u kan zich dan schuldig maken aan verzwijging, hetgeen reden kan zijn voor de werkgever om de arbeidsovereenkomst te beeindigen.

Beoordeel dit antwoord:

2 à 3 weken na 06 november is nog ruim voor 01 december. In principe is er dan ook geen probleem. De huidige werkgever moet het loon tijdens ziekte doorbetalen en per 01 december kunt u naar de nieuwe werkgever. Zouden er complicaties komen, waardoor het herstel langer duurt, meldt dat dan tijdig bij de nieuwe werkgever.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dabk u wel.
Ik bedoelde eigenlijk bij mijn huidige werk.
Of dat voor problemen kan zorgen?


Reactie van de vraagsteller

Dank u wel.
Ik bedoelde eigenlijk bij mijn huidige werk.
Of dat voor problemen kan zorgen?


De huidige werkgever moet gewoon het salaris doorbetalen (zie eerdere antwoord). voor de rest heeft dit geen konsekwenties.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag