Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik verhuur al 13 jaar een recreatie chalet en heb de huur opgezegd per 31 December 2019. Ik denk dat hij er niet uit wil maar hij heeft huurschuld en bij verkoop moet hij binnen twee maanden verhuizen. ook heeft hij een brief getekend dat hij de woning verlaat en oude schuld gaat betalen. Officieel mag hij daar niet wonen. Wat moet ik doen ?

Toch kan het zijn dat de chalet althans het verhuurcontract wordt aangemerkt als een van onbepaalde tijd met huurbescherming ook al mag men er officieel van de gemeente of recreatiepark eigenaar niet wonen. Ook al heeft huurder een brief geschreven, hij moet reageren op uw voorstel tot opzegging of aanzegging einde huurcontract van korte of bijzondere aard.

Beoordeel dit antwoord:

Los van de vraag of er sprake is van huurbescherming kan bij een huurachterstand de huur worden opgezegd of ontbonden. U kunt dan tevens in kort geding ontruiming van het gehuurde vorderen. Er moet dan wel sprake zijn van huurachterstand van tenminste 3 maanden. Bij een huur van 13 jaar bedraagt de opzegtermijn al zes maanden, dus ik vraag mij af of u tijdig heeft opgezegd. Zo niet, dan zou ontbinding van de huurovereenkomst of het instellen van een vordering tot ontruiming een goed alternatief zijn. Heeft u nog vragen of wilt u rechtsbijstand in deze zaak neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag