Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij verhuren onze koopwoning. De huurder heeft twee grote honden. Deze honden willen nogal graag uitbreken. De woning heeft 1800m2 grond en is geheel omheind door bomen, struiken, haag en hekwerk. In de tuin zit ook nog gaas, waar blijkbaar een gat in zit waar de honden door ontsnappen. Ook is de gehele voorkant van het huis afgezet met onderste gedeelte muur en houten planken met daartussen openingen.

De huurder wil dat wij als verhuurder zijn probleem met weglopende honden oplost door het huis/hekwerk compleet te dichten zodat zijn honden er niet in of uit kunnen.

Wij als verhuurder voelen ons hiertoe niet verplicht. De woning en omheining is in dezelfde staat als aanvang huurcontract, welke huurder heeft geaccepteerd. Verder is de woning compleet omheind zoals hierboven beschreven alleen niet op een manier dat er een hond kan ontsnappen.

Wij zijn van mening dat de huurder zelf deze aanpassingen moet betalen aangezien het de honden van de huurder zijn en hij hier zelf
verantwoordelijk voor is.

Graag wil ik antwoord wie verantwoordelijk is voor de kosten om dit hondenprobleem (gaas plaatsen/herstellen) op te lossen?

Precies gezegd, u hebt gelijk. Het is huurder die overigens uw toestemming nodig heeft om veranderingen in het gehuurde aan te brengen, die ze zelf dient te bekostigen en toestemming alleen geven op voorwaarde dat na ommekomst van de huurperiode de veranderingen zonder hak en breekwerk en schade weggenomen kunnen worden. Voor de schade die door het wegnemen ontstaat is huurder namelijk aansprakelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag