Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste heer of mevrouw,

Afgelopen maart hebben wij onze labradoodle gekocht bij een officiƫle fokker die aangesloten is bij de ALAE. We hebben de hond 31 april opgehaald omdat hij toen 7 weken oud was. De fokster benadrukte dat er een fokverbod in mei aan zat te komen in plaats van dat de hond verplicht gecastreerd moest worden na 16 maanden. Onze hond is nu 9 maanden en het is echt een super leuke lieve en mooie hond. Wij hebben absoluut geen intentie om met hem te gaan fokken. We zijn alleen bang dat door de castratie zijn gedrag en zijn mooie vacht gaat veranderen. We hebben de fokster gevraagd of we iets kunnen regelen om de hond niet te hoeven castreren. Ze werkt absoluut niet mee. Het enige wat ze aangaf is dat we een verklaring van een dierenarts moeten hebben met de reden waarom onze hond niet gecastreerd mag worden. Onze dierenarts wil deze verklaring niet schrijven i.v.m. het contract dat we hebben getekend. Wij vinden het niet terecht dat we 'een product' (onze hond) hebben gekocht in een bepaalde staat en hem goed hebben verzorgt en opgevoed en dat door een verplichte operatie dit allemaal kan veranderen. Terwijl de honden die 2 maanden later geboren zijn niet gecastreerd hoeven worden. Hoe kunnen we hier het beste bezwaar tegen maken?
https://alaeu.com/fokregels/ op deze pagina staan de regels over fokverbod/ verplichte castratie die ook in het contract zijn opgenomen.

Alvast erg bedankt voor uw tijd.

Ja ik ken de situatie van een andere zaak die ik ooit eens had. In dit geval zou u kunnen proberen de voorwaarde te vernietigen wegens de aankomende nieuwe regels. Ook een beroep op de redelijkheid en billijkheid der wet of een bestaande hardheidsclausule, plus een verklaring van een dierenarts zou wellicht een rechter overtuigen. De fokker is op haar beurt ook bang omdat een boete kan worden opgelegd of andere sancties door instanties waarbij zij zijn aangesloten als hun honden -baasjes zich niet aan het het gebod houden. Misschien kunt u om een gezondheidsreden de castratie uitstellen?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag