Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte Dhr./Mevr,

Bij mijn buren is een verbouwing gaande. Dit huis is vorig jaar gekocht van een woningbouwvereniging. Ik woon in het naastgelegen pand, wat ik huur van de woningbouwvereniging.
Zonder overleg is er begonnen met het verwijderen van onze mandelige fundering.
Deze fundering loopt ook door naar de tuin en wordt gestut door dezelfde fundering.

Het betreft hier woningbouw uit de dertiger jaren. Waarbij de eigenaar met het afbreken van deze muren een nieuw model muur wilt metselen op de mandelige fundering.
Buiten het feit dat de bouwtekening aangeeft dat wij met een mandelige fundering te maken hebben, staat er niet in beschreven dat deze fundering door vele kuub beton tegen gehouden wordt door de schuine ligging van al deze huizen in de mijn straat, buurt.

De kelder van de buurman is in oorspronkelijke staat 1.90 diep. Op dit moment zijn ze bezig deze kelder met nog 1 meter diep af te graven. De werkzaamheden geschieden d.m.v. pneumatische boren aangedreven door aggregaten, stinkende bobcats/graafmachines en een grotere graafmachine in de tuin die het beton in de container gooit.

Aan de voorkant van mijn woning is reeds een scheur ontstaan, deze is ook geconstateerd door de omgevingscommissie Nijmegen.
De woningbouwvereniging wimpelt dit af als een scheur in het behang. ( er zit geen behang op de muur).

Op dit moment is het voor mij onhoudbaar om in mijn woning te verblijven. Ik ben angstig dat er bij mijn ingebroken kan worden, gezien het feit dat er al geruime tijd inkijk is in mijn kelder vanaf de straat.

Welke rechten heb ik? Welke plichten heeft de buurman. Het is een driehoek waarin ik als huurder betrokken ben, waarin ik huur van de woningbouwvereniging, de buurman eigenaar is van zijn huis als particulier.

Heel graag verneem ik van jullie en hoop ik geholpen te kunnen worden.
Het is een situatie waarin ik zit, die het uiterste van me vraagt om hiermee in alle rust mee om te kunnen gaan.

Ik neem dat uw verhuurder toestemming heeft gegeven de mandelige muur af te breken, maar de werkzaamheden moeten wel met u in overleg worden gepleegd. Indien u van mening bent tijdelijk niet meer te kunnen wonen, moet u vervangende woonruimte eisen in verband met de renovatie van het erf van uw nabuur.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De woningbouwvereniging heeft nooit op mijn mail gereageerd omtrent slopen toestemming van de mandelige muur Er is totaal geen overleg geweest wanneer de bouw zou beginnen .Laat staan klaar zal zijn Ben ook verbaasd dat de tuinmuur ook gesloopt word behorende bij het beeld van de dertiger jaren woning Hierdoor zal ik ook te maken krijgen bij de sloop dat mijn buiten plaats weg zal zakken /diepte is ca 2 meter



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag