Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoi,
Ik weet sinds begin september dat mijn tijdelijke contract (met einddatum begin mei 2020) niet wordt omgezet in een vast contract & dat ik dus op zoek moet naar een nieuwe baan. Nu las ik dat ik officieel een tijdelijk contract niet eerder op kan zeggen, waardoor ik dus 'verplicht' ben om pas begin mei met een nieuwe baan te beginnen. Ik heb mijn werkgever op de hoogte gesteld dat ik het liefst zo snel mogelijk begin met een nieuwe uitdaging mede omdat ik het moeilijk vind om me te motiveren voor m'n huidige baan. Mijn werkgever gaf aan dat we dan een vaststellingsovereenkomst moesten laten opstellen per 1 januari. Nu begreep ik dat zo'n vaststellingsovereenkomst heel goed opgesteld moet worden, anders heb ik (eventueel) geen recht op WW? En dat ik als ik per half januari uit dienst zou gaan, nog recht heb ik op een transitievergoeding?

Een vaststellingsovereenkomt (vso) is een uitkomst om met wederzijds goedvinden de dienstbetrekking te beeindigen. Daarin dient dan wel de niet-verwijtbaarheid te zijn opgenomen ivm het aanvragen van een ww-uitkering. Ook andere zaken dienen daarin adequaat te zijn opgenomen. Zo ook een mogelijke transitievergoeding als de dienstbetrekking minimaal 2 juur heeft geduurd. Ik raad u aan deze vso te laten checken. Vaak worden de juridische kosten in dit geval vergoed door uw werkgever, zodat het u niks kost als u besluit om uw bso te laten checken door een jurist. Ik kan u daarbij an dienst zijn. Neemt u t.z.t. of voor andere vragen direct contact met mij op voor hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer een arbeidsovereenkomst, zonder opzegbeding, tussentijds wordt beƫindigd levert dat vaak problemen op met het UWV. Ik raad u dan ook aan een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag