Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een groot sanitair bedrijf gevraagd mijn badkamer te plaatsen. De welwillende verkoper verzekerde mij ervan dat dit voor de start van het schooljaar zou gedaan zou kunnen zijn en wel binnen een week. Na een periode van toezeggingen over een offerte voor de kosten van het plaatsen van de badkamer, kwam dan na tientallen telefoontjes eindelijk de offerte met daarin de mededeling dat er (tegen eerdere toezeggingen in) toch een forse aanbetaling gedaan moest worden. Deze werd betaald en vervolgens kwam er niemand opdagen op de afgesproken datum. Na meerdere toezeggingen dat er de volgende iemand zou starten, starte er uiteindelijk een werker 4 dagen later. Vervolgens starte een tegelaar weer een aantal dagen later, maar deze moest stoppen omdat de badkamer leverancier de verkeerde tegel had besteld. Na meerdere toezeggingen over het leveren van de juiste tegel, is er geen tegelzetter meer geweest. Uiteindelijk heb ik na drie weken zelf een tegelzetter, elektriciƫn en monteur moeten regelen om de badkamer af te maken. De badkamer leverancier heb ik verzocht de aanbetaling terug te storten maar heeft dit tot op heden; 3 maanden later nog niet gedaan. Wat is uw advies?Een advocaat in de arm nemen? Zijn er ook andere opties? Kan ik de juridische kosten dan ook op de badkamer leverancier verhalen?

Er zit inderdaad waarschijnlijk weinig anders op dan de leverancier via de formele weg aan te spreken. Daar kan ik u desgewenst bij helpen. Het verhaal van kosten is een vast onderdeel van dergelijke acties, maar dat betekent niet dat alle kosten ook daadwerkelijk teruggekomen. In de rechtspraak is het gebruikelijk om een tegemoetkoming in de kosten toe te wijzen.

Beoordeel dit antwoord:

U had er beter aan gedaan de verkoper en aannemer in gebreke te stellen en hem een termijn te gunnen alsnog aan te vangen met de restant werkzaamheden. Nu moet u achteraf een contrructie maken dat hij in verzuim is terwijl u dat niet kunt bewijzen omdat u niet hebt voldaan aan de eisen die de wet stelt. ( in gebreke stelling/ termijn gunnen tot herstel en werk/ verstrijken termijn dan verzuim/ dan recht op ontbinding en schadevergoeding.
Een consument mag echter wel de opdracht in trekken en hij is gehouden alle werkzaamheden tot dan toe en de materialen te vergoeden. Materialen die zijn aangekocht voor u maar niet gebruikt kunnen niet als schadepost worden opgevoerd. Hoe veel heeft u aanbetaald?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag