Vraag

Ik heb een stuk land met een omheining voor paarden ter beschikking. Deze dient gerenoveerd te worden. Ook heb ik een gebruiker gevonden die dit voor eigen kosten wilt doen, onder voorwaarde gratis gebruik te maken van de buitenpaardenbox. Kan ik op elk moment van de gebruiker af, zonder kosten voor renovatie te betalen aan de gebruiker? Er is geen sprake van een huurcontract en geen sprake van huurinkomsten. Er is wel sprake van een mondelinge overeenkomst, dat gebruiker gratis gebruik mag maken van de buitenpaardenbox, het voor eigen kosten renoveert, zolang de eigenaar dat wenst.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Er is wel sprake van het bestaan van een overeenkomst van gebruik of huur tegen een prestatie die bestaat niet uit geld maar natura. Als de tegenprestatie evenredig is aan het recht van gebruik maken van de stal , dan is het een huurcontract zo niet dan is het een gebruiksovereenkomst. In beide gevallen kunt u van de huurder of gebruiker af met inachtneming van een huurtermijn of redelijke opzegtermijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm