Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben ons huis uit de jaren 50 verkocht. De kopers hebben een bouwtechnische keuring gedaan. Toen is de elektra beoordeeld als "functioneel maar toe aan vernieuwing". hier is geen directe kosten aan toegewezen.

Nadat de koop is voltooid worden wij in gebreke gesteld. De kopers hebben na werkzaamheden een electricien de elektra laten inspecteren. Deze adviseert om alles te vervangen. De koper probeert dit te verhalen, omdat het normaal gebruik in de weg staat.

In onze koopakte staat dat wij als verkoper garanderen dat de elektra naar behoren functioneert. Er is geen extra ouderdomsclausule opgenomen.

Ik blijf met een aantal vragen zitten na het onderzoeken hiervan:

Had de koper mogen verwachten dat er moderniseringskosten waren, ook zonder ouderdomsclausule?
Hebben de werkzaamheden voorafgaand op de ontdekking nog effect op de situatie. Als zij deze werkzaamheden niet hadden gedaan, was de elektra niet bloot komen te liggen?
Is normaal gebruik evenredig aan "functioneert naar behoren"?

Bij een dergelijke woning en na een keuring met dit resultaat mag je niet verwachten dat alles up-to-date is. Dan moet je met kosten rekening houden. Normaal gebruik lijkt mij vergelijkbaar met functioneert naar behoren. Volgens mij hebben de kopers precies dat gekregen waar zij op mochten rekenen. Het werkt, maar is wel aan vernieuwing toe......

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag