Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Per 3-11-2019 loopt mijn laatste tijdelijke contract af. In mijn voorwaarden staat dat dit contract als een beƫindiging gezien moet worden en de werkgever een maand aanzegplicht heeft alleen bij WEL verlengen.

Ik heb nog niet gehoord dat ze mijn contract willen verlengen. Nou heb ik wel een rooster gekregen voor de eerste week na mijn contract en ik sta hierop ingepland.

Als ik ga werken heb ik dan automatisch een vast contract en is mijn werkgever dan in gebreken gebleven door mij niks te melden?

Bedankt

Pas als u daadwerkelijk gaat werken na einde contract, dan loopt het contract door en in uw geval zal dit een contract voor onbepaalde tijd zijn. De werkgever dient 1 maand van te voren aan te zeggen of hij het contract gaat verlengen. Dit gaat hem niet meer lukken zodat u recht hebt op een aanzegvergoeding. Mocht uw werkgever anders bepalen, neemt u dan contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Bij het einde van het contract heeft de werkgever altijd een aanzegverplichting. Dus ook bij niet-verlengen.

Wanneer uw contract verlengd wordt, en u wilt dat, dan kunt u in principe aanspraak maken op de aanzegvergoeding, maar of dat verstandig is? Immers het risico bestaat dat de arbeidsrelatie dan verstoord raakt.

De vraag of het rechtsgeldig is in de arbeidsovereenkomst al bij voorbaat aan te zeggen is er een die de juristen nog altijd verdeeld houdt.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag