Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij wonen in een twee onder één kap woning met 1 goot, waarin in het midden een regenpijp zit. Deze regenpijp wordt afgevoerd via de tuin van de buurvrouw. Nu heeft de buurvrouw bij regenval last van overstroming van de goot. Wij ondervinden geen problemen. De buurvrouw heeft hiervoor een aannemingsmaatschappij laten komen die 2 mansterk 6u lang zijn wezen kijken. Zij hebben eerst de grond open gemaakt om te zien of er een verstopping zat, vervolgens hebben inspectie gedaan bij de goot. De regenpijp was niet verstopt, ook de leidingen liepen goed door. Tenslotte hebben zij met een camera inspectie uitgevoerd. Wat wij hebben begrepen was dat de goot aan haar kant niet genoeg afschot had. Het voorstel van het aannemingsbedrijf was om een loodgieter te laten komen die een extra regenpijp aan haar kant van de goot kan maken zodat er extra afwatering mogelijk is. De buurvrouw komt nu met een forse rekening van het aannemingsbedrijf en gaat er vanuit dat we die delen.
Wat mag zij van ons verwachten en wat is onze en haar verantwoordelijkheid? Ook in de te nemen vervolgstappen.

Het lijkt te gaan om een gebrek aan het deel van de goot dat van uw buurvrouw is en daarmee lijkt het ook haar probleem dat op haar kosten moet worden opgelost. Dat zou alleen anders zijn wanneer het een probleem met de (gezamenlijke) afvoer zou zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie. Is het ook zo dat wij nu voor de helft opdraaien voor de onderzoekswerkzaamheden die de buurvrouw heeft laten uitvoeren? Er zijn nl 2 mannen meer dan een halve dag bezig geweest (10u voor 2 man) met grondwerkzaamheden en doorspuit/camera werk. Waardoor er een flinke rekening is gestuurd. De buurvrouw verwacht dat wij die kosten delen.
Wij hebben vooraf ingestemd met een camerainspectie zodat duidelijk zou worden of er een verstopping in de pijp of leiding zat. Dit was dus niet het geval. De afvoerleiding lag al vrij voordat de werkmannen kwamen. Onze buurvrouw heeft een probleem met de afwatering aan haar kant van de dakgoot, zij vindt dat wij daar medeverantwoordelijk in zijn gezien de goot doorloopt en wij de regenpijp delen. Is het reëel dat wij de gemaakte kosten voor de camerainspectie en doorspuit werkzaamheden delen met de buurvrouw en dat de buurvrouw het deel van de grondwerkzaamheden op zich neemt?


Wanneer u met onderzoek hebt ingestemd dan lijkt het voor de hand te liggen dat u daaraan meebetaalt. Als de buurvrouw op eigen initiatief onderzoek heeft laten doen waaruit gebreken aan haar goot naar voren zijn gekomen dan lijkt het mij meer voor de hand te liggen dat zij de kosten daarvan betaalt. Uw laatste suggestie lijkt mij redelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag