Vraag

Goedendag
Ik zit met een vraag, ik ben in de ziektewet vanwege een beperking die ik al sinds 2007 heb, ik ben daarom ook in 2009 voor 50% afgekeurd, en werk vanaf die tijd 50% als buschauffeur. Ik heb een slijtage in de nek en is alleen maar erger geworden zodat ik mijn werk niet meer naar behoren kan doen, nu ben ik sinds 8-10-2019 weer thuis, en moest afgelopen woensdag bij de bedrijfsarts komen, en die zei dat ik niet meer op de bus kan, vanwege mijn nek en de pijnstillers. Nu gaat mijn leidinggevende een afspraak maken voor een zogenaamde keukengesprek, met iemand van de HR, ik weet niet precies wat dat inhoud, maar hij zei ook dat ik maar vast moest gaan kijken hoeveel ik krijg als ik mijn pensioen naar voren haal. En dan zou ik bij dat gesprek wel het een of ander horen wat ze willen met mij. Ik werk al 28 jaar op de bus, en ben 64 jaar, officieel zou ik nog twee en een half jaar moeten werken, maar op deze manier gaat het niet meer. Kunt u mijn een advies geven.

Vriendelijke groet
J Hofmann

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Ik adviseer u het gesprek aan te gaan. Ga met niets akkoord en teken niets. Laat de werkgever het voorstel op papier zetten. Daarna moet u naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging) gaan, b.v. mij. Hij/zij kan u dan nader adviseren. Vaak is het eerste gesprek gratis.

Bij het gesprek met de werkgever mag uw partner of een vertrouwenspersoon aanwezig zijn. Twee horen meer dan een.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm