Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goede Dag,

Graag zou ik de volgende casus willen voorleggen, waarna ik daar graag een vraag over zou willen stellen, in de hoop wat juridisch advies te mogen ontvangen.

Na een x-aantal jaar in vaste dienst te zijn geweest werd ik (lichamelijk) chronisch ziek verklaard, dit zorgde ervoor dat ik niet langer in staat bleek mijn werk lichamelijk noch mentaal aan te kunnen. De werklast en duur bleken te zwaar. Er is in het kader van de wet van Poortwachter een traject gestart. Na het eerste jaar bleek dat ik niet meer zou kunnen terugkeren in mijn functie, noch een andere functie en ik derhalve toegeleid zou worden naar ander/passend werk. Mijn werkgever heeft een re-integratiebureau ingeschakeld om mij hierin te ondersteunen.

Bij de zoektocht naar een nieuwe baan moest ik door mijn ziektebeeld genoegen nemen met minder uren, en dus minder loon. Maar ik moest ook een x-aantal uren draaien om rond te kunnen blijven komen. Nadat ik een nieuwe baan vond is er een beëindigingsovereenkomst getekend en ben ik aan de slag gegaan bij mijn nieuwe werkgever.

Nu echter blijkt dat ik niet alleen een loonverlies heb, maar ook opnieuw het werk qua werklast en duur niet aankan. Echter blijkt dat ik geen recht heb op steun (UWV) doordat mijn vorige werkgever mij volledig hersteld gemeld heeft. Daarnaast wil de vorige werkgever het loonverlies niet aanvullen omdat mijn contract beëindigd is en zij claimen dat ik nieuw werk verkozen zou hebben boven een spoor 2 traject bij hen.

Indien ik als werknemer echter geweten had dat ik door ondertekening van de beëindigingsovereenkomst geen recht zou hebben op steun, zo’n loonverlies moest nemen en ook geen vangnet zou hebben om op terug te kunnen vallen, dan zou ik als werknemer absoluut niet hebben ingestemd met deze overeenkomst. Door een gebrekkige informatievoorziening en of het achterwege laten van de benodigde informatie, heb ik met onvoldoende kennis gehandeld en mijn handtekening gezet.

Welnu mijn vragen:
Kan de beëindigingsovereenkomst in mijn geval nietig worden verklaard?

Kan ik de herstelmelding ongedaan laten maken?

Kan ik mijn vorige werkgever er alsnog het loonverlies laten compenseren?

Wat een vervelende situatie. Er moet dan ook op korte termijn gekeken worden of er nog iets aan te doen is. Uw casus is zeer complex. Maar voor een juridisch deskundige ook zeer interessant.

Op basis van uw informatie is een verantwoord advies niet mogelijk. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid van een specialisatievereniging), b.v. mij. U kunt dan samen de (on)mogelijkheden van de zaak bekijken. Op voorhand zeg ik dat het misschien wel moeilijk kan worden, maar niets is onmogelijk.

Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag