Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste Rechtswinkel.

Betreft: huur boiler die in 2016 (op mijn vorige adres is afgezegd) en waar ik nu in 2019 een rekening voor krijg EN waar ze weer maandelijkse kosten voor in rekening willen gaan brengen!

Hallo,
Ik kreeg op 17 oktober 2019 een (zogenaamde jaar afrekening) van ENEECOO. Het gaat over een boiler die ik van ze gehuurd heb. En waar ik ook de stukken van de afzegging destijds (mails met de klantenservice GELUKKIG bewaard heb!)

*) wij zijn destijds verhuisd en hebben t contract netjes opgezegd en hebben meerdere malen moeten bellen voor ze de boiler op kwamen halen en voor ze een bevestiging wilden sturen dat ze hem op hadden gehaald! Ik heb alles in een mail staan!

Eneco wil nu een bedrag van 371,60!! Van mijn rekening afschrijven voor de periode van oktober 2016 tot nu! (3 jaar dus geen jaarafrekening! een jaren afrekening!) OOK willen ze vanaf november een bedrag van 10.07 per maand van mijn rekening gaan afschrijven voor dezelfde boiler!
Terwijl dezelfde boiler op mijn vorige adres al lange tijd niet gebruikt werd (is ook duidelijk in de mail) en in de schuur stond! Ik heb GELUKKIG ook de mail van de afzegging (met excuus omdat ze teveel van mn rekening hadden afgeschreven!! BEWAARD!)

Nu heb ik de ENCO al 3 keer een boze mail gestuurd (met een berichtje terug dat ze mn mail ontvangen hebben) Maar geen enkele mail terug gehad! Heb om opheldering gevraagd enz! Maar in hun jaarafrekening staat WEL dat ze deze bedragen gaan proberen te innen van mijn rekening op 1 november! (gaat ze niet lukken want ik heb contact gehad met mijn bank en ik heb al 2 jaar een andere leverancier!)

Na 3 mails verder en geen antwoord vraag ik me af wat mijn rechten hierin zijn? Ik geloof zelf dat ik heel sterk sta door mijn mails te bewaren... Maar kan u me vertellen wat ik nog kan verwachten van zón groot bedrijf? T is natuurlijk mij tegen de reus...

Groeten

Allereerst adviseer ik u om de incasso te laten storneren. Dan zult u waarschijnlijk een herinnering krijgen en daar zou ik dan opnieuw op reageren met het verhaal dat u in uw vraag vertelt. Wellicht kunt u volstaan met het toesturen van eerder verzonden brieven of mails. Hopelijk wordt er dan iemand wakker en houdt het op. Blijft men doorgaan met de incasso dan komt u wellicht bij de kantonrechter terecht en ook daar kunt u weer uw verhaal vertellen (schriftelijk met de door u bewaarde bewijsstukken).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag